معاون ارزی بانک مرکزی از عملیاتی شدن سوئیفت در بانک مرکزی از دیروز (یکشنبه، 25 بهمن 1394) خبر داد و گفت: هر چند بانک مرکزی و دیگر بانک ها از دو هفته پیش به سوئیفت متصل شده‎اند اما به دلیل زمانبر بودن پروسه انجام این کار، عملیاتی شدن آن در بانک مرکزی از دیروز آغاز شده است.
 
به گزارش انجمن حسابداران خبره ایران، به نقل از ایرنا، غلامعلی کلامیاب امروز در گفت و گو با خبرنگار این خبرگزاری، در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت اتصال و عملیاتی شدن سوئیفت در بانک مرکزی و 12 بانک دیگر، افزود: سوئیفت با بالا و پایین شدن یک کلید راه اندازی نمی شود بلکه عملیاتی شدن آن نیاز به انجام تشریفاتی دارد. وی ادامه داد: هر چند بانک ها از دو هفته گذشته به سوئیفت متصل شدند اما علاوه بر انجام امور فنی باید کاربران نیز تعریف می شدند که این امر زمان بر بود و پروسه مفصلی داشت.
 
معاون ارزی بانک مرکزی گفت: بنابراین با انجام اقدامات لازم، سوئیفت از دیروز(25بهمن ماه) در بانک مرکزی عملیاتی شد و در دیگر بانک ها نیز یا عملیاتی شده و یا درحال عملیاتی شدن است. کامیاب با تاکید بر این که باید تنظیمات نرم افزاری در بانک ها و همچنین سوئیفت انجام می شد، گفت: این امر سبب شد عملیاتی شدن سوئیفت بعد از اتصال، مدتی طول بکشد.
 
گشایش اعتبارات اسنادی (LC) در حال انجام است
وی در پاسخ به این پرسش که وضعیت گشایش اعتبارات اسنادی (LC) به چه نحوی است، گفت: گشایش اعتبار در حال انجام است و میزان آن بستگی به ارتباطات بانکی دارد. معاون بانک مرکزی با تاکید بر ضرورت توسعه ارتباطات بانکی برای انجام گشایش اعتبار، گفت: برخی از بانک ها بعد از رفع تحریم باید روابط کارگزاری ایجاد می کردند تا بتوانند گشایش اعتبار کنند. وی افزود: البته گشایش اعتبار در زمان تحریم نیز برای برخی از بانک های کشور امکان پذیر بود و مشکلی در این زمینه وجود نداشت.
 
سوئیفت(SWIFT) مخفف کلمات(Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) همان جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی است. سیستم سوئیفت برای ارسال و دریافت هرگونه پیام ارزی در بین واحدهای ارزی بانک های داخل کشور و بانک های خارج از کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
در حال حاضر بیشتر بانک های داخلی ایران از طریق خطوطLeased یا ماهواره به یک مرکز به نامSAP در بانک مرکزی متصل شده و از طریق سیستم ماهواره ای پیام ها را برای بانک های مورد نظر ارسال می کنند. این سیستم برای سرعت بخشیدن به انجام معاملات ارز و جلب رضایت مشتریان و همچنین هماهنگی تمام عملیات ارزی در سطح جهانی با استفاده از یک نرم افزار استاندارد مورد توجه واقع شده است.

نخستین هدف سوئیفت جایگزینی یک روش یکپارچه و استاندارد بین المللی برای تبادل مالی و حذف روش های ارتباطی غیر استاندارد کاغذی یا از طریق Telexبود. در حال حاضر بیش از هفت هزار موسسه در ۱۹۷ کشور جهان عضو این انجمن هستند.در سال ۲۰۰۱بیش از 1.5 میلیارد پیام از طریق سیستم سوئیفت در سطح جهان مبادله شده است.

شماران