یکشنبه، 29 آذر 1394، سمینار تخصصی "صکوک استصناع، ساختار اجرایی و شرایط انتشار" توسط مرکز مالی ایران و شرکت تأمین سرمایه نوین در هتل استقلال برگزار شد. هدف از برگزاری این سمینار آشناییفعالان بازار اوراق بهادار ایران با تأمین مالی پروژه ها با استفاده از صکوک استصناع (سفارش ساخت) بود.
 
به گزارش انجمن حسابداران خبره ایران، به نقل از پایگاه اطلاع‎رسانی بازار سرمایه ایران (سنا)، در این سمینار، علی نقوی، مدیرعامل مرکز مالی ایران، یکی از مهمترین اهداف این مرکز را برنامه‌ریزی، طراحی و اجرای دوره‌های آموزشی تامین مالی داخلی و بین‌المللی در پسا تحریم  دانست و گفت: به محض این که ابزارهای جدید مالی منتشر می شود، آموزش های خود را به سهامداران آغاز می کنیم. وی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه‌ مرکز مالی ایران با دانشگاه‌های صنعت نفت و مدیریت افزود: دوره‌های آموزشی نیز به صورت کوتاه مدت در زمینه سهام خزانه و اوراق تبعی در این دو دانشگاه برگزار می شود.
 
در ادامه این سمینار، ولی نادی قمی مدیرعامل شرکت تامین سرمایه نوین گفت: صکوک استصناع یا اوراق سفارش ساخت راه را برای تامین مالی پروژه های بزرگ باز کرده است. وی  با بیان این که این اوراق می‌تواند در تامین مالی پروژه‌های صنعتی معدنی کشور  استفاده شود، تصریح کرد: با ورود این این صکوک به بازار ، صنعتگران و پیمانکاران می توانند نقاط ضعف آن را  بررسی و ما را از آن مطلع کنند. نادی قمی با اشاره به  این که بازار سرمایه بازاری کاملا مقرراتی است، گفت: نرخ بازار سرمایه باید پایین‌تر از نرخ بازار پول باشد در حالی که اکنون نرخ این دو باهم برابر است  ؛ اما امیدواریم به سمت کاهش نرخ بازار سرمایه حرکت کنیم که در این راستا فعالیت‌های خوبی هم انجام شده است.
 
در  ادامه این سمینار معاون مالی تامین مالی شرکت سرمایه نوین گفت: سازمان بورس نهادها را الزام به رتبه‌بندی کرده‌است که در اوراق صکوک استصناع از این دستورالعمل سازمان استفاده شد و در واقع شرکت هلدینگ توسعه ملی به عنوان رکن ضامن در این اوراق قرار دارد. علیرضا کدیور  افزود: در روز عرضه اولیه این اوراق بیش از 5 برابر انتظار تقاضا داشتیم و برای 163 میلیارد تومان اوراق بیش از 800 میلیارد تومان درخواست تقاضا وارد سیستم شد.
 

حسینی مقدم، معاون ناشران بورس اوراق بهادار تهران نیز در سمینار تخصصی "صکوک استصناع، ساختار اجرایی و شرایط انتشار" اظهار داشت: با توجه به پذیرش اوراق صکوک استصناع ، برنامه جدی برای پذیرش انواع اوراق استقراضی در دست داریم که تاکنون 318 شرکت پذیرفته‌شده‌اند و این می‌تواند اعتبار خوبی در اقتصاد کشور باشد. وی با بیان این که در کشور ما این بازار هنوز  جایگاه خود را پیدا نکرده است، افزود: در صورتی که بانک ها بخواهند شرکت‌های بزرگ تامینمالی کنند می توانند اوراق آنها را خریداری کنند؛ در واقع بانک ها به جای عرضه تسهیلات به این شرکت ها از اعتبار آنها برای تامین مالی بهره ببرند.

شماران