ولی الله سیف در نشست خبری روز گذشته درباره زمان اجرایی شدن کارت اعتباری خرید کالا اظهارداشت: اجرای کارت اعتباری خرید کالا در شرف نهایی شدن است و تا فردا دستورالعمل آن به بانک‌ها ابلاغ می‌شود و براساس آن، ۴ هزار ۲۰۰ میلیارد تومان از منابع نظام بانکی برای خرید کالاهای ایرانی و تولید داخل اختصاص خواهد یافت.
 
به گزارش انجمن حسابداران خبره ایران، به نقل از خبرگزاری مهر، ولی الله سیف روز گذشته در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگار این خبرگزاری درباره پیشنهاد بانک مرکزی برای تعیین نرخ دلار در بودجه سال 1395 به دولت (سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور) گفت: رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور باید تصمیم نهایی در این زمینه را اعلام کند اما در جلساتی که تاکنون برگزار و در این زمینه بحث شده، هنوز نرخی نهایی نشده است. وی در پاسخ به این پرسش که رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام کرده که نرخ دلار در بودجه 1395 مانند امسال یعنی ۲۸۵۰ تومان است؟ گفت: هنوز تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده اما حدود همان هایی است که اعلام شده است. رئیس کل بانک مرکزی همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا نرخ دلار بودجه 1395 کمتر از نرخ دلار مبادله ای فعلی خواهد بود؟ گفت: بعید  است که نرخ دلار در حد نرخ بودجه امسال و کمتر از دلار مبادله ای فعلی باشد.
 
سیف درباره زمان اجرا شدن کارت اعتباری خرید اظهارداشت: اجرای کارت اعتباری خرید در شرف نهایی شدن است و تا فردا دستورالعمل آن به بانک‌ها ابلاغ می‌شود و براساس آن، ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از منابع نظام بانکی برای خرید کالاهای ایرانی و تولید داخل اختصاص خواهد یافت. وی با اشاره به این که لیست کالاهای مشمول این طرح از سوی وزارت صنعت اعلام شده است، تصریح کرد: دارندگان کارت با مراجعه به مراکز تعیین شده می توانند از دستگاه‌های مستقر در فروشگاه‌ها استفاده کرده و کالاهای خود را خریداری کنند که شامل تخفیف و نرخ خاص تعیین شده می گردند. وی تصریح کرد: براساس اجرای این طرح، موجودی کالایی انبارها به فروش می‌رود و تحرک لازم در محیط های تولیدی برای فروش کالاهای مصرفی با دوام ایجاد می شود. سیف عنوان کرد: این منابع فقط برای کالاهای داخلی است و شامل هیچ کالاهای خارجی نخواهد بود و با نرخ ۱۲ درصد قابل تقسیط است.
 

رئیس کل بانک مرکزی درباره تعیین تکلیف موسسه اعتباری ثامن الحج گفت: این موسسه قبلا مجوزی از بانک مرکزی نداشته اما الان با همکاری بانک مرکزی و چند دستگاه دیگر، مسائل آن به تدریج حل می‌شود و سپرده گذاران می‌توانند به تدریج سپرده های خود را پس بگیرند. وی گفت: دغدغه اصلی بانک مرکزی و سایر دستگاه‌های مشارکت کننده در جهت صیانت از سپرده گذاران این موسسه است که سپرده‌ها به بانک‌ها باز گردد. اگر در این مسیر همکاریلازم صورت گیرد، ممکن است که این موسسه بتواند ادامه مسیر دهد، در غیر این صورت اصل، حفظ سپرده های مردم است.

شماران